2009

DONATIONER

 2009

.

Heartpillow - kr. 5.000

Heart pillow er en lille gruppe piger / damer, der syr hjertepuder til kvinder, der har gennemgået en brystkræftoperation, kvinderne har fået den foræret og projektet har skabt stor interesse, så foreløbig bliver puderne uddelt på brystkræftafde-lingerne på Rigshospitalet og Herlev Sygehus.

Nancy Friis-Jensen er operationssygeplejerske og fik ideen om puderne fra USA.

 Nancy Friis-Jensen

.

Mariatjenesten - kr. 10.000

Mariatjenesten er et åbent gadeplansarbejde på Vesterbro og fungerer som et fristed, varmestue og krisecenter for kvarterets narkomaner, alkoholikere.

blandingsmisbrugere, prostituerede, sindslidende og ensomme mennesker.

Mariatjenesten har udført en enestående pionerindsats i samfundets grænseflade for de svage og udstødte. Mariatjenestens placering i Mariakirken er unik og viser, at næstekærlighedsbudskabet tages alvorligt

 Lone Helmbæk

.

Brugerforeningen - kr. 20.000

Brugerforeningen skal styrke stof- og metadonbrugernes sociale og samfundsmæssige interesser. Igangsætte aktiveteter i form af støtte, oplysning og rådgivning til den enkelte. Desuden modvirke diskrimination og afhjælpe magtesløshed.

Foreningen skal for at nå dette mål, synliggøre de forhold, som præger narkoområdets sociale, politiske og økonomiske forhold og de konsekvenser, det får for det enkelte menneske.

 Jørgen Kjær

.

Young Care - kr. 20.000

Donationen bliver anvendt til YoungCare Camps for socialt udsatte børn og unge, danske såvel som børn med anden etnisk baggrund.

De deltager i en 4 dages camp med forskellige oplevelser og kulturelle grundideer.

En dag lærer en professionel køkkenchef børnene at lave mad. En uddannet musikpædagog indøver sange på dansk, der synges ved måltiderne, aftenhygge, på gåture og i bussen.

Kommer på udflugt til historiske steder.

Hvert barn får efter campen en video fra opholdet.

 Klaus Gjede

.

Broen - kr. 20.000

Broen er et døgnbehandlingstilbud for unge mellem 13 - 18 år.

Behandlingen består af en kombination af Power Building og Systemisk terapi. Målgruppen er unge, som har vanemæssigt forbrug af alkohol eller afhængig af stoffer.

Broen er beliggende på Bornholm og søger midler til renovering og indretning af køkkener.

 Marianne Vibe

.

Pianist Christine Raft, Musikkonservatoriet - kr. 25.000

Christine Raft er udpeget af Musikkonservatoriet.

Christine Raft begyndte sin pianistkarriere allerede som 4-årig og vandt som 16-årig guldmedalje ved Berlingske Tidendes klassiske musikkonkurrence. Hun blev i 1999 optaget på Det Kgl. danske Musikkonservatorium, hvor hun afsluttede diplomeksamen i 2007. Hun blev i 2008 optaget i solistklassen på Musikkonservatoriet med topkarakter.

Christine Raft har i de senere år modtaget adskillige fornemme priser i kammermusikkonkurrencer.

.